Собствено производство на ресторант Под липите

Някои от тайните на нашата кухня или защо да хапвате при нас

 

В ресторант „Под липите“ обичаме гостите, които хапвате добре и оценяват богатството на българската кухня. Приготвяме всевъзможни вкусотии с истинска страст да задоволим апетита и желанията дори на много изкушени кулинари. И ако съдим по доволните, усмихнати лица на нашите гости – успяваме. 

Тайната ни не е само в готвачите – майстори, които въртят баници и правят засукани ястия с мерак, а и в продуктите, с които готвят. 

За нашите ястия и мезета произвеждаме сами почти всички продукти – месни, млечни, зеленчуци, плодове, зърнени култури. 

Правим сами всички онези малки вкусотии, които можете да хапвате с парченце питка или да им се наслаждавате, докато отпивате от студената си ракия, като лютеницата и кьопоолу например. За кьопоолуто печем чушки и патладжани на скара и го овкусяваме. 

Питките се замесват и пекат на място, така че винаги ви посрещаме с дъхав, пресен хляб. 

Мезетата – пастърми, суджуци, колбаси – се приготвят с продукти от фермата ни. Месото също идва от там, а от него приготвяме и каймата, с която готвим месните ястия.  

Дивечът, който все по-рядко присъства в менюто на ресторантите, ни се доставя от проверени доставчици след внимателен подбор. 

Сладките изкушения – всички десерти, сладка от боровинки и диви ягоди, сокът къпини – приготвяме от набрани в екологично чисти райони на Родопите плодове. 

Пак ние си правим трушиите и всички видове зимнина. 

При нас вкусът на гозбите, разядките, хляба и десертите е домашен, защото ни е важно в ресторант „Под липите“ да се чувствате у дома. 

Елате да похапнете при нас и да се убедите, че в нашата кухня се свещенодейства и ви сервираме истински чудеса. 

Pod Lipite Facebook Share This